Belen in neyi meşhur yemek?

Belen Tava Hatay'ın Belen ilçesine ait bu muazzam yemek tam bir lezzet bombası diyebiliriz. Kuzu kuşbaşı, yeşil biber, kapya biber, bol soğan, sarımsak ve baharatların ahenkli uyumuyla doğan bu yemeği bir yiyen bir daha yemek istiyor.

Belen tavası nerede yenir?

Hatay'a gidince "Belen Tava" yemeden olmaz… Bunun da en ideal yeri Belen'de bulunan Kurtoğlu Restoran.

Belen tava nerenin yemeği?

Belen tava, Hatay mutfağından nefis bir lezzettir. Ayrıca yanında pirinç pilavı ve salatayla da tadına doyum olmaz. Yöresel tariflerimizden belen tava sosu ve yumuşacık kuzu etiyle Hatay- Antakya'da oldukça meşhurdur.

Iskenderun Nerede ne yenir?

Aramanızı genişletin.

  • Petek Pastanesi. 400 yorumŞu Anda Kapalı …
  • Petek Kuzine. 48 yorumŞu Anda Kapalı …
  • Kebapçı Şükrü Usta. 45 yorumŞu Anda Kapalı …
  • Home Cake Restaurants. 15 yorumŞu Anda Kapalı …
  • Big Chefs. 36 yorumŞu Anda Kapalı …
  • Petek Mutfak. 39 yorumŞu Anda Kapalı …
  • Liman Cöpşiş 90 yorumŞu Anda Kapalı …
  • Antakyalılar Kral Künefe.

Hatay Belen Neyi Meşhur?

Et yemekleri ile ünlü olan Hatay'ın Belen ilçesine ait Belen Tavası, kuzu kuşbaşından yapılıyor. Yiyen kişinin vazgeçemediği Belen Tavasını özellikle Hatay'da tatmalısınız. Hatay'da bambaşka bir lezzet olan Tuzda Tavuk, bütün tavuğun içini pilav ile doldurulmasıyla yapılıyor. Adını da tuzda pişirilmesinden alıyor.

Payasın Neyi Meşhur?

Evliya Çelebi Seyahatnamesi'nde Payas'tan detaylı bir şekilde bahsetmiş ve buradaki kervansarayın öneminden ve bölgede yetişen birçok üründen övgüyle söz etmiştir.

  • Damlataş Mağarası …
  • Payas Kalesi. …
  • Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi. …
  • Cin Kulesi. …
  • Sincan Şelalesi.

Hatay’da ne yenir Vedat Milor?

Vedat Milor

  • PÖÇ KASABI VE KEBAP SALONU. Burayı ilk 'keşfettiğim' zaman oldukça salaş bir yer idi. Aradan geçen zamanda çok şey değişmiş… …
  • HALEPLi iBRAHiM USTA. Minicik bir dükkanda tamamen el emeğiyle hazırlanan gerçek humusun tadına doyulmuyor. Ben yediğim en iyi humusu Beyrut'ta yemiştim. …
  • ÇINARALTI KÜNEFE.

Mehr 10, 1393 AP